• Produktkategorier

 • web_leylabokbild

  Leyla och Cocos, ensammast i världen

  110 kr

  Art. nr. 9789186589387. Kategorier: , , .
  Henri Gylander

  Produktbeskrivning

  Henri Gylander, illustratör, serietecknare och pedagog från Göteborg ger ut sin första barnbilderbok, Leyla och Cocos, ensammast i världen.

  Författaren har gestaltat en liten människas vardag i ett nyskapande format av sekvenser som påminner om serier. Varje sekvens rymmer en bred tolkning genom sin underfundiga humor. I denna bok får vi bekanta oss med Leyla som flyttar från allt för andra gången i sitt unga liv. Leyla och Cocos handlar i grunden om utanförskap men också om möjligheten att ”hitta hem”.

  Leyla och hennes pappa flyttar till ett hus i utkanten av stan. Cocos, Leylas osynliga kompis, är inte mycket att ha när allt känns främmande och ensamt, istället börjar hon leta efter en ny kompis som både syns och hörs. När Leyla går på upptäcktsfärd allra högst upp på husets tak händer något oväntat och molnen som skymmer utsikten från hustaket skingrar sig äntligen.

  Inbunden
  36 sidor

   

  ”…Henris teckningar går bara att älska! Jag vet inte riktigt vad han vill få ut av av partiet som liknar en snedtripp, oviljan att lita på folk? Jag gillar den här boken skarpt, en härlig känsla av att saker kommer bli bra och att livet fortsätter vara färgrikt också om en måste fly.”
  By Mia Hansén

  ”Hej
  Nu har Lovisa (7år) läst boken och hon tyckte mycket om den; känner igen att ha låtsaskompis och att man kan bli arg på den, att få nya vänner, bli ovänner och sams händer hela tiden. Att bli inbjuden på fest känner Lovisa också igen. Bilderna: superduperbra, fina färger.”

  Provlyssna

  http://www.bokpuffen.se/2013/12/leyla-och-cocos-ensammast-i-varlden/