• Produktkategorier

 • marknadsföringsbok

  24 dagar till ett nytt liv – en bok om uppbrott, flykt och drömmen om frihet

  100 kr

  Art. nr. 97891865898370. Kategorier: , , , .
  Aboozar Nazari

  Produktbeskrivning

  Aboozar och hans fyra vänner kan inte stanna i Iran. De och deras familjer har levt som flyktingar från Afghanistan länge och som tonårskille blir det allt farligare att stanna. Risken är att man rekryteras till styrkorna som kämpar mot IS i Syrien eller att man blir tagen av polisen och deporterad till Afghanistan – ett land som under 30 års tid varit belägrat av talibaner och nu också IS. I Iran finns ingen framtid, inget hopp. Trots riskerna ger de sig av. De vet inte vart, men just nu går flyktvägarna till Europa och de följer med i dem – bort från en tillvaro i Iran där de inte har några rättigheter.

  Till boken 24 dagar till ett nytt liv finns ett material som vänder sig till alla som gjort en resa från en punkt till en annan. Det handlar om uppbrott. Om att vara tonåring. Om familj, normer, oro och om längtan efter en trygg tillvaro. Materialet har tagits fram av ungdomar som bott i Sverige i hela sitt liv och av unga som flytt. I medmänskliga samtal har de läst kapitel efter kapitel och sett likheter och skillnader, funderat över livet här och över storpolitiska spel som får konsekvenser för enskilda, men också för vardagslivet – det som berör oss alla här och nu. Det är som ett datorspel, säger en av killarna i boken. Man måste upp en nivå hela tiden. Ta varje utmaning. Allt står på spel, men det finns ingen väg tillbaka. ”

   

  –     Alla borde sitta i sådana här samtal med varandra, säger en av tjejerna i gruppen. Vi lär oss så mycket om varför någon flyr och vad som egentligen ligger bakom

  –     Att läsa högt och att verkligen ha tid att berätta och diskutera på riktigt är så värdefullt, säger en av killarna.

   

  Bakom projektet med studiematerialet står musik-och kulturprojektet Songlines, Studieförbundet Bilda och Vombat förlag.

  1. Du kan alternativt swisha 100 kr per bok till Swish.nr 1231985316, skriv ditt Namn och OBS glöm inte skriva adress och mobilnummer

  Utkommer den 11 augusti och presenteras på Kalmar stadsfest