Vi gör ett förhandsboksläpp för VI ÄR VÄRLDEN på Pride Park! Malin Nilsson & Saga Becker

 

Nästa Vombat release blir på Pide Park för VI ÄR VÄRLDEN! av Malin Nilsson & Saga Becker

saga o malin

 

Passa på att träffa författarduon Malin och Saga, som nu har skrivit uppföljaren om Mickan. Författarna signerar på onsdag och trosdag, titta in på Prides digitala program och få detaljerna.

 

Om boken och författarna

I förra boken Det är jag som är Mickan! får vi följa en ung transtjej när hon kommer till en ny skola. Ingen där vet om att hon föddes med en pojkes kropp. Bokens budskap är att alla är bra precis som de är. Vi är världen! tar vid ett par år senare. Mickan och hennes bästa vänner går nu i åttan. De går igenom vänskap, ovänskap, missförstånd, uppbrott, fester och förälskelser. Men vem eller vad ska man egentligen tro på? Mitt i allt funderar Mickan över sin kropp, duger hon? Duger hon som flickvän åt Hampus när hon inte har en flickas kropp? Boken tar upp olika aspekter av transsexualitet på ett underhållande sätt och vill synliggöra unga transpersoners situation. Och förutom en spännande läsning bli till stöd för både unga och vuxna.

Författare, Malins första barnbok gavs ut 2013. Sedan dess har det blivit ytterligare 6 böcker. För henne blir det allt viktigare att skriva böcker som visar på den naturliga mångfald som finns när det gäller familjer, könsroller, och hur individer upplever sig själva och sin omvärld. ”Författare till barn- och ungdomslitteratur har en unik möjlighet att ge de unga en förståelse för att vi alla är olika men lika bra ändå”, menar hon. I hennes arbete som speciallärare vet hon hur viktigt det är att förmedla det budskapet.

Författare, Saga Becker föddes  i Småland. Saga har ett brett register som skådespelare, författare och allkonstnär. För sin rollprestation som karaktären Sebastian/Ellie i filmen Något måste gå sönder vann Saga en Guldbagge i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll vid Guldbaggegalan 2015. Hon nominerades även till Rising Star Award vid Stockholms filmfestival 2014.